Happier Planet

Στην Algida φιλοδοξούμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευημερία του πλανήτη! Ενημερωθείτε για τους στόχους και για τη δράση μας για την επίτευξη της αποστολής: Happier Planet!

Happier Planet
Φαινόμενο Θερμοκηπίου

Γνωρίζουμε ότι το παγωτό προσφέρει σε όλους χαρά, αλλά φυσικά και η προστασία του περιβάλλοντος κάνει τον πλανήτη μας πιο χαρούμενο!  Έτσι, έχουμε προχωρήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μια σειρά από καινοτόμες εφαρμογές  για να μειώσουμε τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρουνε τα παγωτά μας στο περιβάλλον. Για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου προωθούμε σε όλο τον κόσμο περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον ψυγεία . Έτσι μπορείτε να απολαμβάνετε ακόμα περισσότερο τα  παγωτά μας, γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλουμε για να κάνουμε τον πλανήτη μας ένα ευτυχέστερο μέρος για όλους!  Πιο συγκεκριμένα, από το 2004 αντικαθιστούμε όπου μπορούμε τα ψυγεία μας με περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα τα οποία λειτουργούν με ψυκτικά υδρογονάνθρακα. Τα ψυγεία αυτά δεν βλάπτουν το στρώμα του όζοντος, επιφέρουν την ελάχιστη επίδραση στην υπερθέρμανση του πλανήτη και είναι ενεργειακά πιο αποδοτικά.

 • Στις αρχές του 2012 είχαμε ήδη αγοράσει 1.000.000 τέτοια ψυγεία.
 • Πέραν αυτού, επενδύσαμε σε φώτα LED με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς και σε υπερσύγχρονους συμπιεστές και ανεμιστήρες για να βελτιώσουμε την ενεργειακή τους απόδοση.
 • Μέχρι το τέλος του 2012, τοποθετήσαμε συνολικά περισσότερους από 180.000 αποδοτικότερους καταψύκτες. Περισσότεροι από 30.000 από αυτούς χρησιμοποίησαν τουλάχιστον 30% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα του.
Πηγές Αειφορίας

Eίναι επίσης απαραίτητο να βελτιώσουμε τις σημερινές πρακτικές στη γεωργία  για να μειώσουμε  το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, αλλά και για να διασφαλίσουμε  τη συνεχή παραγωγή όλων εκείνων των υπέροχων συστατικών που χρησιμοποιούμε στα παγωτά μας. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα βήματα που κάνουμε συνολικά προς αυτήν την κατεύθυνση:


 • Από το 2015 όλο εκείνο το κακάο που εμπεριέχεται στα παγωτά magic προέρχεται εξολοκλήρου από αειφόρες πηγές
 • έως το 2020 και το κακάο που θα χρησιμοποιούμε στα υπόλοιπα παγωτά μας, όπως το Cornetto, & το Carte D'Or - για να αναφέρουμε μερικά από αυτά – θα προέρχεται επίσης  και κατά 100% από αειφόρες καλλιέργειες
 • και έχουμε θέσει επιπλέον στόχους έτσι ώστε να προμηθευόμαστε από αειφόρες πηγές όλα μας τα γαλακτοκομικά, ζάχαρη και αυγά έως το 2020
Διατροφή

Επειδή, όλοι μας θέλουμε να φροντίζουμε τακτικά τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας και τους φίλους μας, εργαζόμαστε για να κάνουμε τα παγωτά μας ακόμα πιο «υπεύθυνες» λιχουδιές μειώνοντας τις θερμίδες στα παιδικά παγωτά (6-12 ετών), επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τις υπέροχες  γεύσεις με τις οποίες όλοι μας έχουμε μεγαλώσει & αγαπήσει. 


 • Όλα τα παιδικά μας παγωτά περιέχουν  110 ή λιγότερες θερμίδες ανά μερίδα
 • Όλα μας τα προϊόντα σε Ευρώπη & ΗΠΑ παρέχουν εκτενείς διατροφικές πληροφορίες για να σας βοηθήσουνε να διακρίνετε πιο εύκολα τις πιο υγιεινές επιλογές σε ότι φάτε - χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.
Λιγότερα απόβλητα

Στον τομέα αυτό και πάντα σε παγκόσμιο επίπεδο μειώνουμε σημαντικά τις ποσότητες των συσκευασιών που χρησιμοποιούμε, ενώ αυξάνουμε τη συμμετοχή των ανακυκλωμένων υλικών. Μια καλή συσκευασία μπορεί να αποτρέπει την πρόωρη αλλοίωση του τροφίμου, αλλά δημιουργεί και η ίδια απορρίμματα.  Εμείς βελτιώνουμε τις συσκευασίες μας έτσι ώστε να πετύχουμε από τη μια τη βέλτιστη προστασία των παγωτών που απολαμβάνετε, αλλά μειώνοντας ταυτόχρονα τα απόβλητα που προκαλούν οι πρώτες.


 • Δαμάζοντας νέες τεχνολογίες αναπτύσσουμε νέα δοχεία παγωτών με λιγότερο πλαστικό αλλά εξίσου ικανοποιητική προστασία & απόδοση
 • Ερευνούμε συνεχώς για νέα υλικά τα οποία θα μας βοηθήσουνε να κάνουμε τις συσκευασίες μας πιο ανακυκλώσιμες
 • Αυξάνουμε τα ανακυκλωμένα υλικά που χρησιμοποιούμε στα  χαρτοκιβώτια μας
 • Λιγότερα απόβλητα = πιο χαρούμενος πλανήτης