L’Impatiente - Crème Glacée Vanille

  • Difficulty

  • Prep time

    mins
  • Serves

    people
Καραμελωμένα αμύγδαλα και βανίλια. Σίγουρα θα χάσετε την υπομονή σας μέχρι να το απολαύσετε!
  • 4 μπάλες παγωτό Carte D'Or Βανίλια, Les Authentiques
  • 4 μεγάλα κομμάτια cake λεμονιού-αμυγδάλου
  • 50 γραμμάρια Σιρόπι καραμέλας
  • 20 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα σε κομμάτια
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 Για τον στολισμό με καραμέλα. Τοποθετείτε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή-μέτρια φωτιά τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια σταματάτε το ανακάτεμα και αφήνετε να βράσει για 8-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Ρίχνετε τη καραμέλα σε χαρτί ψησίματος για να κάνετε τα σχέδια της αρεσκείας σας. Αφήνετε για τουλάχιστον 10 λεπτά για να παγώσει.
  • 2 Διακοσμείτε ένα πιάτο με σιρόπι καραμέλας.
  • 3 Τοποθετείτε το κομμάτι cake στο κέντρο του πιάτου, πάνω από το σιρόπι καραμέλας.
  • 4 Βάζετε μία μεγάλη μπάλα παγωτού Carte D’Or Βανίλια, Les Authentiques, πάνω στο κομμάτι cake.
  • 5 Τοποθετείτε τον στολισμό της καραμέλας στη κορυφή της μπάλας παγωτού. Διακοσμείτε το γλυκό με αμύγδαλα φιλέ.

Nutritional information

 

Amount per serving

Energy (kcal)

360kcal

Energy (kJ)

1507kJ

Protein (g)

3.4g

Carbohydrate incl. fibre (g)

66.5g

Carbohydrate excl. fibre (g)

65.5g

Sugar (g)

63.1g

Fibre (g)

1.1g

Fat (g)

9.7g

Saturated fat (g)

4.7g

Unsaturated fat (g)

4.4g

Monounsaturated fat (g)

3.5g

Polyunsaturated fat (g)

0.9g

Trans fat (g)

0.0g

Cholesterol (mg)

29mg

Sodium (mg)

54mg

Salt (g)

0.13g

Total

1439kcal

6027kJ

13.5g

266.2g

261.9g

252.4g

4.3g

38.9g

18.7g

17.6g

14.0g

3.6g

0.0g

116mg

215mg

0.54g