L’Irrésistible - Crème Glacée Vanille

  • Difficulty

  • Prep time

    mins
  • Serves

    people
Υπέροχη κρέμα βανίλιας σε σοκολατένια μπολάκια! Απλά, ακαταμάχητο!
  • 6 μπάλες Carte D'or Βανίλια, Les Authentiques
  • 300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
  • 4 αχλάδια
  • 200 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα σε κομμάτια
  • 500 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου
  • 1 Λιώνετε τη σκούρα σοκολάτα σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αναδεύετε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Ρίχνετε μία μικρή ποσότητα σοκολάτας, στο μέγεθος ενός νομίσματος, σε χαρτί ψησίματος. Ρίχνετε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ.
  • 2 Αλείφετε με λιωμένο βούτυρο ένα φουσκωμένο μπαλόνι και στη συνέχεια το βουτάτε μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα. Το στερεώνετε σε χαρτί ψησίματος και το τοποθετείτε στο ψυγείο. Όταν στερεοποιηθεί η σοκολάτα, σκάτε το μπαλόνι και αφαιρείτε τα υπολείμματα.
  • 3 Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής βάζετε τη κρέμα βανίλιας στον πάτο του σοκολατένιου μπολ και προσθέτετε φέτες αχλαδιού. Στην κορυφή βάζετε μία μεγάλη μπάλα παγωτού Carte D’Or βανίλια γαρνιρισμένη με αμύγδαλα φιλέ.
  • 4 Τέλος, διακοσμείτε το πιάτο του γλυκού σας με το κακάο σε σκόνη.

Nutritional information

 

Amount per serving

Energy (kcal)

877kcal

Energy (kJ)

3670kJ

Protein (g)

11.6g

Carbohydrate incl. fibre (g)

124.5g

Carbohydrate excl. fibre (g)

110.5g

Sugar (g)

25.0g

Fibre (g)

14.0g

Fat (g)

38.0g

Saturated fat (g)

13.5g

Unsaturated fat (g)

21.6g

Monounsaturated fat (g)

16.8g

Polyunsaturated fat (g)

4.8g

Trans fat (g)

0.0g

Cholesterol (mg)

1mg

Sodium (mg)

19mg

Salt (g)

0.05g

Total

5259kcal

22019kJ

69.7g

747.0g

663.1g

150.0g

83.9g

228.0g

81.1g

129.4g

100.7g

28.6g

0.1g

9mg

114mg

0.29g